TORBEN MATHEWS

Sproguddannet halvenglænder med hang til fodbold, sproghistorie og øl!

Britisk statsborger, der stadig efter flere end 50 år i Danmark holder med England, når de møder Danmark i fodbold – og omvendt, når der er håndbold på menuen!

Bredt kendskab til øllets univers takket være utallige udmarvende studieture igennem de seneste 25 år som forberedelse til mangfoldige forskellige temaforedrag, der desuden har udmøntet sig i to bøger om øl og mad samt en tv-serie med fokus på de nye danske mikrobryggerier.

31 år som indehaver af ”You’ll Never Walk Alone” i Kolding, et af landets allerbedste vandingshuller med et unikt udvalg af specialbryg af egen import.

www.denengelskepub.dk

Medfødt angelsaksisk sans for humor, der sætter sit tydelige præg på hverdagen.

And last but not least, en overstrømmende kærlighed til denne historiske drik, hvis diversitet og alsidighed for blot tyve år siden var så godt som ukendt i pilsnerparadiset Danmark, hvor storbryggeriernes masseproducerede brakvandsbajere herskede og hærgede!

Mine øl

Hvor meget er der ved en smagning, hvor man i forvejen kender de fleste af bryggene på menuen, fordi man i ny og næ har smagt på nogle af det lokale supermarkeds udvalg?! Jeg kan garantere selv garvede øldrikkere, at der i mine menuer vil være nye dråber at finde. For i mere end 25 år er jeg hver sjette måned draget ud på jagt efter nye, spændende bryg som led i forberedelsen til mine halvårlige såkaldte ”etniske” smagninger. Og tro mig: der er fundet mange perler (og meget skidt) undervejs på disse odysseer!

Min stil

For mig er øl en social drik, der skal nydes i venners, kollegers eller andet godtfolks lag. Lad nørderne kappes om at få smagt flest øl i verden eller at komme med stadig mere floromvundne beskrivelser af civilisationens ældste drik. Mine smagninger skal foregå i en afslappet stemning, hvor såvel lattermuskler som smagsløg sættes på prøve. Nogle har kaldt seancerne for lige så meget ”stand-up comedy” som smagninger, men er det ikke glæde, som øllet i bund og grund bør stå for? Hentærende sorg skal medierne som bekendt nok sørge for i vores hverdag!